Ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι και βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Ntomatokeftedes me giaourti kai basiliko

Υλικά

  • 800 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι 2%
  • 2 αβγά
  • αλεύρι όσο χρειαστεί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (γιατί δεν ξέρουμε ποσό υγρό θα βγάλει η ντομάτα). Tο μίγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και κατόπιν τηγανίζουμε ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά σε λάδι.

Προσοχή: το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ, γιατί θα κάψει τους ντοματοκεφτέδες από έξω και μέσα θα μείνουν άψητοι. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βασιλικός Γιαούρτι Κρεμμύδι Ντομάτες

Σχετικές Συνταγές