Κεμπάμπ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 28 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kempamp

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ αρνί κιμάς
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, τεμαχισμένος
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Διαδικασία

Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι με το γουδοχέρι.

Ανακατεύουμε το σκόρδο μαζί με τον κιμά και το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Φτιάχτουμε το μείγμα σε 28 μπάλες. Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι (μουσκεμένο στο νερό για 30 λεπτά), ρολάροντάς ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.

Βάζουμε τα κεμπάμπ σε ένα ταψί, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έως 12 ώρες.

Προθερμαίνουμε το γκριλ και το λαδώνουμε ελαφρά.

Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα συχνά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Κανέλα Κιμάς (αρνίσιος) Κόλιανδρος Κρεμμύδι Κύμινο Μαϊντανός Μπαχάρι Πιπέρι (Καγιέν) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές