Χοιρομέρι με γλάσο ανανά - τζιτζιμπύρα

Υλικά
- 1 1/2 φλ χυμός ανανά
- 2 φλ τζιτζιμπύρα
- 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 8 κιλά χοιρομέρι, μαγειρεμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό ανανά, την τζιτζιμπύρα, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Φαίρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά την πέτσα, αφήνοντας όσο το δυνατό περισσότερο λίπος πάνω στο κρέας.
Βάζουμε το χοιρομέρι σε ένα μεγάλο ταψί.
Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί (έως 2 ε.κ.).
Αλείφουμε το κρέας με 1/4 γλάσο ανανά.
Ψήνουμε, απλώνοντας το υπόλοιπο γλάσο ανανά κάθε 20 λεπτά, για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει.
Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.