Κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kolokythokeftedes me giaourti

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα, τριμμένη
1 κ.σ. γιαούρτι
6 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
3 αβγά, χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.

Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα τριμμένα κολοκύθια και τα ανακατεύουμε σε μπολ με την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά, τα χτυπημένα αβγά και το γιαούρτι.

Αλατοπιπερώνουμε .

Βάζουμε το λάδι να κάψει.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μίγμα των κολοκυθοκεφτέδων.

Μόλις κάνουν κρούστα, ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά ακόμα

Τοποθετούμε τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με λίγο γιαούρτι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γιαούρτι Δυόσμος Κολοκύθια Κρεμμυδάκια φρέσκα Φέτα Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές