Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με λαχανικά σοτέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rolakia kotopoyloy gemista me lachanika sote

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση
  • 450 γρ φασολάκια
  • 2 καρότα, τεμαχισμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 φέτες μπέικον

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. 

Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας και από τις δύο πλευρές. 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε τα φασολάκια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν. 

Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φιλέτου τα σοταρισμένα λαχανικά και τυλίγουμε σε ρολό.

Λαδώνουμε τα ρολάκια κοτόπουλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τυλίγουμε κάθε ρολάκι με μία φέτα μπέικον και το καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ροδίσει.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Καρότα Κοτόπουλο (στήθος) Κοτόπουλο (φιλέτο) Μπέικον Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές