Κοτόσουπα με τζίντζερ και λαχανικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 3 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
- 900 γρ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 μέτρια παστινάκι, καθαρισμένα και κομμένα
- 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
- 1 μέτριο γογγύλι, καθαρισμένο και κομμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κιλό κοτόπουλο, ψημένο
- 1/2 φλ αρακά, κατεψυγμένο
- 4 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα
Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μετά τα παστινάκι, τα καρότα, το σέλερι, το γογγύλι και 1/2 κ.γ. αλάτι.
Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15-20 λεπτά
Στο μεταξύ, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον αρακά και τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Αρακάς
Γογγύλι
Ελαιόλαδο
Ζωμός (κότας)
Καρότα
Κοτόπουλο
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Κρεμμύδι
Παστινάκη (παστινάκι)
Σέλερι
Σκόρδο
Τζίντζερ