News

Mακαντέμια: Νόστιμος, τραγανός και πολύ υγιεινός ξηρός καρπός

Mακαντέμια: Νόστιμος, τραγανός και πολύ υγιεινός ξηρός καρπός

Η κατανάλωση μακαντέμια έχει πολύ θετική επίδραση στην υγεία μας. Αυτός ο νόστιμος και τραγανός ξηρός καρπός, που προέρχεται από την Αυστραλία, θεωρείται συχνότερα μία πηγή θερμίδων, παρά μια πολύ υγιεινή τροφή. Παρόλο αυτά, το μακαντέμια περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα θρεπτικών και υγιεινών συστατικών. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει και μακαντέμια εξασφαλίζει καλή υγεία και μακροζωία

Το μακαντέμια είναι πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία προστατεύουν την καρδιά μας, μειώνοντας την χοληστερίνη και καθαρίζοντας τις αρτηρίες μας. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα τριγλυκερίδιων στο αίμα μας, τα οποία είναι ένα είδος λίπους του σώματός μας. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες της στεφανιαίας νόσου.

Άλλο όφελος για την υγεία μας προέρχεται από την μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων και προστατεύουν από τις τοξίνες του περιβάλλοντος.  Μετατρέπονται σε αντιοξειδωτικά στο σώμα μας και μας προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου στο στήθος, στον πνεύμονα, στον προστάτη και στο στομάχι.

Το μακαντέμια είναι πλούσιο σε παλμιτολεϊκό οξύ και λιπαρό έλαιο ωμέγα-7, τα οποία ελέγχουν το κάψιμο του λίπους και περιορίζουν την όρεξη μας. Χάρη στα λιπαρά του οξέα, μια χούφτα αρκεί για να γεμίσει το στομάχι σας!

Επίσης, ο ξηρός καρπός μακαντέμια αποτελελι μία καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, καλίου, διαιτητικών ινών και αντιοξειδωτικών. Είναι, επίσης, πολύ χαμηλά σε νάτριο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, το καθιστούν μια μοναδική τροφή για την ομορφιά μας, δίνοντας στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα μας μια υγιή λάμψη.

Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου , καθώς περιέχει περίπου 7% φυτικές ίνες και μάλιστα τόσο αδιάλυτους, όσο και δυαλυτούς τύπους φυτικών ινών, γεγονός που μας βοηθάει όχι μόνο στο να νιώθουμε χορτάτοι, αλλά και στην χώνεψη.

Εξαιτίας στο φωσφόρο και το μαγνήσιο, τα οποία είναι άφθονα στα μακαντέμια, βοηθάμε τον οργανισμό μας με πολλούς τρόπους, όπως το μεταβολισμό μας, την οστική και οδοντική ανοργανοποίηση, καθώς και την απορρόφηση και θρεπτικών ουσιών. Το ασβέστιο βοηθά επίσης στην ενίσχυση των δοντιών και των οστών, ενώ το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να καταθέσει νέο οστικό ιστό, έτσι ώστε ο σκελετός μας να παραμένει ισχυρός όσο μεγαλώνουμε.

Περιλαμβάνουν χαλκο, Β1, μαγνήσιο και μαγγάνιο, που βοηθάνε στην παραγωγή υγιών νευροδιαβιβαστών, τα οποία είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούν τα κύτταρα του μυαλού μας για να στείλουν τα σχετικά σήματα στους νευρώνες μας και βεβαίως θρέφουν τον εγκέφαλο μας. Επίσης, ο χαλκός βοηθάει στην ανάπτυξη του σώματός μας, στην αποτελεσματική απορρόφηση του σιδήρου, στις κατάλληλες ενζυματικές αντιδράσεις, καθώς και στην υγεία των μαλλιών και των ματιών!

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, το μακαντέμια έχει ακριβώς την σωστή ποσότητα Ω λιπαρών οξέων. Είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας να λαμβάνουμε μια ισοβαρή ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, καθώς μία ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, αρθρίτιδα κ.λπ. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αυτό του ξηρού καρπού μειώνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό μας. Και επειδή αυτά τα λιπαρά δεν παράγονται από τον οργανισμό μας, είναι καλό να τα παίρνουμε από τη διατροφή μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτό αυτός ο θαυματουργός ξηρός καρπός, θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, καθώς μόνο καλό έχει να μας προσφέρει. 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...