Γλωσσάρι Υλικών
- Ψάρι (λευκόσαρκο φιλέτο)
-
Ψαρονέφρι
Πρόκειται για το τρυφερό κομμάτι χοιρινού κρέατος από την οσφυϊκή χώρα, κοντά στο νεφρό. Tο «ψαρονέφρι» μαγειρεύεται ολόκληρο ή κόβεται σε φέτες. Tο πάνω...>
- Ψαρονέφρι χοιρινό καπνιστό
- Ψωμάκι (hot dog)
- Ψωμάκια
-
Ψωμί
Το ψωμί (αρχ. άρτος) είναι βασικό είδος τροφίμου με ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Θεωρείται η πλέον πλήρης και φτηνή τροφή και θεωρείται βασικό βοηθητικό τρόφιμο σε περιόδους...>
- Ψωμί (bagel)
-
Ψωμί (burger)
Το ψωμί για burger είναι κυκλικά αφράτα ψωμιά που κόβονται στην μέση και γεμίζονται κυριώς με μπιφτέκια και άλλες γαρνιτούρες. >
- Ψωμί (καρβέλι)
- Ψωμί (μπαγκέτα)
- Ψωμί (μπριός)
-
Ψωμί (ολικής αλέσεως)
Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι το ψωμί που περιέχει το σύνολο του κόκκου του σιταριού, δηλαδή το αλεύρι που χρησιμοποιείται είναι ολικής αλέσεως. >
- Ψωμί (πανίνι)
- Ψωμί (σάντουιτς με μαύρο σουσάμι)
- Ψωμί (σικάλεως)
-
Ψωμί (τοστ ολικής άλεσης)
Το ψωμί του τοστ ολικής άλεσης είναι φέτες ψωμιού τετράγωνες η οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως σε πρωινά και ψήνονται σε 2 μαντεμένιες πλάκες, την τοστιέρα. Το αλεύρι...>
-
Ψωμί (τοστ)
Το ψωμί του τοστ είναι φέτες ψωμιού τετράγωνες η οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως σε πρωινά και ψήνονται σε 2 μαντεμένιες πλάκες, την τοστιέρα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν...>
- Ψωμί (τσιαπάτα)
- Ψωμί (χωριάτικο)
- Ψωμί (ψίχα)
- Ψωμί (ψίχουλα)