Γλωσσάρι Υλικών
-
Χαλβάς
Με το όνομα χαλβάς βρίσκουμε μια ποικιλία από εντελώς διαφορετικά γλυκίσματα τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου...>
- Χαλούμι
-
Χαρουπάλευρο
Το χαλουπάλευρο είναι αλεύρι που προέρχεται από τους καρπούς της χαρουπιάς. Το συγκεκριμένο αλεύρι είναι πολύ θρεπτικό και είναι κατάλληλο για βρεφικούς κοιλόπονους...>
- Χοιρινή ωμοπλάτη
-
Χοιρινό
Το χοιρινό κρέας είναι το πιο δημοφιλές κρέας στον κόσμο. Τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος είναι ζαμπόν και μπέϊκον. Το χοιρινό κρέας είναι ιδιαίτερα γνωστό και ως...>
- Χοιρινό (καπνιστό)
- Χοιρινό (λαιμός)
- Χοιρινό (μπούτι)
- Χοιρινό (σπάλα)
- Χοιρινό (φιλέτο)
- Χοιρινό (ώμος)
- Χοιρινό μάγουλο
- Χοιρομέρι
- Χοιρομέρι καπνιστό
- Χούμους
- Χουρμάς
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Χταπόδι
-
Χτένια
Το χτένι είναι θαλάσσιος οργανισμός και βρίσκεται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου και το κρέας του τρώγεται. Μερικά χτένια είναι πολύτιμα για τα λαμπρά χρώματα των...>
- Χυλοπίτες
- Χυλοπίτες (ρουμελιώτικες)
-
Χυμός (ανανά)
Ο χυμός του ανανά χρησιμοποιείται σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Ο χυμός του ανανά σερβίρεται ως μη οινοπνευματώδες ποτό και είναι επίσης ως κύριο συστατικό σε κοκτέιλ...>
- Χυμός (αχιβάδας)
- Χυμός (κράνμπερι)
- Χυμός (λαχανικών)
-
Χυμός (λεμόνι)
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση. Χρησιμοποιείται πολύ σε φαγητά με ψάρι. Επιπλέον,...>
- Χυμός (μανταρίνι)
- Χυμός (μήλο)
- Χυμός (μυδιών)
-
Χυμός (πορτοκάλι)
Ο χυμός πορτοκαλιού, γνωστός και ως πορτοκαλάδα, είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και κάλιο και είναι ένα σημαντικό βιολογικό αντιοξειδωτικό. Χρησιμοποιείται...>
- Χυμός (ροδάκινο)
- Χυμός (ρόδι)
- Χυμός (σταφύλι)
- Χυμός (φρούτα του δάσους)