Γλωσσάρι Υλικών
-
Σαβαγιάρ
Το Σαβαγιάρ είναι είδος μπισκότων που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, κυρίως ως βάση παρασκευής γλυκισμάτων. >
- Σαλάμι
- Σαλάμι αέρος
- Σαλάμι αέρος (καπνιστό με πάπρικα)
- Σαλάμι αέρος πικάντικο
- Σαλάμι Λευκάδας
- Σαλάτα πράσινη
- Σαλάτα πράσινη (σγουρή)
- Σάλτσα (αραμπιάτα)
- Σάλτσα (κόκκινη)
- Σάλτσα (κράνμπερι)
- Σάλτσα (μαρινάρα)
- Σάλτσα (μήλου)
- Σάλτσα (μπάρμπεκιου)
- Σάλτσα (ντεμί γκλας)
- Σάλτσα (τσίλι)
- Σάλτσα για πίτσα
- Σάλτσα για πίτσα
- Σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- Σάλτσα κόκκινη (σπαγγέτι)
- Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- Σάλτσα σόγιας
- Σαμπάνια
-
Σαντιγύ
Η Κρέμα Σαντιγύ ή σαντιγύ, όπως γραφόταν παλαιότερα, στα γαλ. (Crème Chantilly), είναι μια κρέμα γλυκιά, αφράτη από κρέμα γάλακτος και ζάχαρη που διακοσμεί, πέρα...>
- Σαντιγύ (χωρίς ζάχαρη)
-
Σαρδέλες
Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο....>
-
Σαφράν
Συγκαταλέγεται, μαζί με την τρούφα, στα πιο ακριβά μπαχαρικά του κόσμου, λόγω της χρονοβόρας και απαιτητικής διαδικασίας της συλλογής, της επεξεργασίας και της...>
- Σέλερι
-
Σέλινο
Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα και αποτελεί σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς διατροφής, καθώς περιέχει μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες Α,...>
-
Σέλινο (σπόροι)
Οι σπόροι σέλινου είναι οι σπόροι του φυτού που χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και έχουν χρώμα καφέ. >
-
Σελινόριζα
Υπάρχουν 3 βασικές ποικιλίες σέλινου.Η μία με μεγάλη σαρκώδη ρίζα τη γνωστή σελινόριζα , που καλλιεργείται για αυτή και τρώγεται ωμή, σαλάτα, σε σούπες και μαγειρεμένη...>
- Σέρι (ξηρό)
-
Σέσκουλα
Τα φύλλα του σέσκουλου γίνονται σαλάτες, χρησιμοποιούνται και σε πίτες, αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές...>
- Σησαμέλαιο
-
Σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν...>
-
Σιμιγδάλι (χοντρό)
Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν...>
-
Σιμιγδάλι (ψιλό)
Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν...>
-
Σινάπι (κόκκοι)
Τα σπόρια αυτά περιέχουν φυτικά έλαια και ένα ισχυρό υδρολυτικό ένζυμο που ονομάζεται μυροσίνη. Όταν ξεραθούν, κονιοποιηθούν και ανακατευτούν με νερό, τότε γίνεται μια...>
- Σιρόπι (καλαμποκιού)
- Σιρόπι (ρόδι)
- Σιρόπι (σοκολάτας)
-
Σιρόπι (σφένδαμο)
Το σιρόπι από σφένδαμο (maple syrup) είναι τα υγρά μια ποικιλίας του δέντρου σφένδαμο που ευδοκιμεί μόνο στα δάση της Βορειοανατολικής Αμερικής. Κατά την άνοιξη, πριν...>
-
Σιρόπι αγαύης
Το σιρόπι αγαύης ήταν για πολλά χρόνια γνωστό μόνο ως συστατικό της tequila, ενώ τώρα πια είναι από τα πιο διάσημα φυσικά γλυκαντικά. Έχει πλούσια γεύση, χαμηλό γλυκαιμικό...>
- Σιτάρι (αποφλοιωμένο)
-
Σκόρδο
Το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική πολλών χωρών. Χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες (σκορδαλιά), σε τουρσιά. Όταν το σκόρδο καταναλώνεται...>
- Σκόρδο (σκόνη)
- Σκουμπρί
- Σκουμπρί (καπνιστό)
- Σμέουρα
- Σνίτσελ (χοιρινό)
-
Σόγια
Η σόγια είναι ένα είδος ψυχανθών ιθαγενές της Ανατολικής Ασίας. Είναι μονοετές φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα επί 5.000 χρόνια για να προσθέσει κυρίως άζωτο...>
-
Σόγια (αλεύρι)
Το αλεύρι σόγιας, ή αλλιώς σογιάλευρο είναι ένα προϊόν της σόγιας χωρίς λιπαρά (λίπος) και είναι μια πρωτογενής, χαμηλού κόστους, πηγή πρωτεΐνης για προσυσκευασμένα...>
-
Σόγια (γάλα)
Το γάλα σόγιας είναι μια παραδοσιακή χρήση της σόγιας από το οποίο παρασκευάζονται το Tofu και το δέρμα tofu ή Yuba. >
-
Σόγια (έλαιο)
Το έλαιο σόγιας ή σογιέλαιο είναι ένα άλλο πολύτιμο προϊόν της επεξεργασίας της καλλιέργειας σόγιας. Το έλαιο χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές αλλά και...>
-
Σόγια (σάλτσα)
Η σάλτσα σόγιας, ή Shoyu, είναι προϊόν της σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση. Άλλα τέτοια προϊόντα είναι: miso, natto, και tempeh, μεταξύ άλλων. >
- Σόδα (αναψυκτικό)
- Σόδα μαγειρική
-
Σοκολάτα
Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική,...>
- Σοκολάτα (bitter)
- Σοκολάτα (γάλακτος)
- Σοκολάτα (ημίγλυκη)
- Σοκολάτα (λευκή)
- Σοκολάτα (μαύρη με πορτοκάλι)
-
Σοκολάτα (μαύρη)
Η σοκολάτα έχει συνδυαστεί με το συναίσθημα της απόλαυσης, αλλά και της ενοχής. Ένα από τα είδη της σοκολάτας είναι η μαύρη, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα κακάο....>
- Σοκολάτα (μαύρη)
-
Σοκολάτα (Μεξικάνικη)
Η Μεξικάνικη σοκολάτα είναι η σοκολάτα που παρασκευάζεται στο Μεξικό και στην οποία προσθέτουν κανέλα και εκχύλισμα αμυγδάλου. >
- Σοκολάτα (μους)
- Σοκολάτα (νιφάδες)
-
Σοκολάτα (σιρόπι)
Το σιρόπι σοκολάτας είναι σοκολάτα σε μορφή παχύρευστου υγρού και με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. >
- Σοκολάτα (σταγόνες)
- Σοκολατάκια (ημίγλυκα)
- Σολομός
- Σολομός (καπνιστός)
- Σουβλάκια (χοιρινά)
-
Σουμάκ
Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που φτιάχνεται από οποιοδήποτε από τα 35 είδη φυτών που ανήκουν στην οικογένεια Rhus. Έχει χρώμα βυσσινί, έχει πλούσιο άρωμα και γευστικά...>
- Σουπιά
- Σουπιά (μελάνι)
-
Σουσάμι
Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών. Τα σπέρματα τού σουσαμιού χρησιμοποιούνται ως τροφή του ανθρώπου , ως αρωματικός...>
- Σουσάμι (αποφλοιωμένο)
- Σουσάμι (μαύρο)
- Σουσαμόλαδο
- Σουτζούκι
- Σπαγετίνη 10 ΗΛΙΟΣ
- Σπάλα χοιρινή
- Σπαλομπριζόλες
-
Σπανάκι
Το σπανάκι δεν είναι τυχαία το αγαπημένο φαγητό του Ποπάϋ, καθώς αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσιο...>
- Σπανάκι (baby)
-
Σπαράγγια
Η ιστορία τους ξεκινά το 3000π.Χ. Λατρεύτηκαν από αρχαίους Αιγύπτιους, τους Έλληνες, και τους Ρωμαίους. Στον 21ο αιώνα, έχουν κατακτήσει τις αγορές και τα νοικοκυριά...>
- Σπαράγγια (λευκά)
- Σπιρουλίνα
- Σπορέλαιο
-
Σπόροι chia
Έχουν χαρακτηριστεί ως το απόλυτο αρχαίο superfood, αφού πριν πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανόταν στη διατροφή των Αζτέκων και των Μάγια στη Λατινική Αμερική. Αποτελούν...>
-
Στάκα
Μεταξύ τυριού και γιαουρτιού ένα ακόμα διαφορετικό γαλακτοκομικό προϊόν. Η τσίπα (κρέμα) του γάλακτος από το άρμεγμα αλατίζεται ελαφρά και φυλάσσεται. Όταν μαζευτεί...>
- Στακοβούτυρο
-
Σταμναγκάθι
Το σταμναγκάθι είναι ένα από τα πιο γνωστά βρώσιμα άγρια χόρτα της Κρήτης >
- Σταφίδα (Κορινθιακή)
- Σταφίδα (μαύρη)
- Σταφίδα (ξανθή)
-
Σταφίδες
Οι σταφίδες αποτελούν τις πιο σημαντικές, Ελληνικές, παραδοσιακές, γλυκαντικές ύλες με γευστικές, αλλά και ευεργετικές ιδιότητες. Η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας...>
-
Σταφίδες (με επικάλυψη σοκολάτας)
Οι σταφίδες με επικάλυψη σοκολάτας είναι οι σταφίδες που έχουν βουτηχτεί σε σοκολάτα. >
-
Σταφύλι
Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού, το οποίο ονομάζεται και κλήμα. Στην Ελλάδα μόνο μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες ποικιλίες σταφυλιού και σε διάφορα χρώματα,...>
- Σταφύλι (κόκκινο)
- Σταφύλι (χυμός)
- Στρείδια
- Στύφνο
- Σύγκλινο
-
Σύκα
Το σύκο είνα ιτο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο εκτός από γευστικό είναι και άκρως ωφέλιμο. Περιέχει 83% φυσικά σάκχαρα και είνει πλούσιο σε βιταμίνες...>
- Σύκα (αποξηραμένα)
- Συκωτάκια (κότας)
- Συκωτάκια (πουλιών)
-
Συκωταριές (αρνίσιες)
Η συκωταριά είναι το συκώτι μαζί με τα πνευμόνια και άλλα εντόσθια από σφάγιο >
-
Συκωταριές (κατσικίσιες)
Η συκωταριά είναι το συκώτι μαζί με τα πνευμόνια και άλλα εντόσθια από σφάγιο >
- Συκώτι
- Συκώτι (μοσχαρίσιο)
- Σφολιάτα
- Σφυρίδα
- Σχοινόπρασο