Γλωσσάρι Υλικών
-
Ραδίκι (χόρτο)
Το ραδίκι είναι ένα είδος χόρτου βρώσιμο για τον άνθρωπο και τα ζώα. >
-
Ρακή
Ρακί ή Ρακή ή "Τσικουδιά" ονομάζεται ένα διάφανο δυνατό αλκοολούχο ποτό. Στον Ελλαδικό χώρο καταναλώνεται ευρέως στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αλλά είναι δημοφιλές...>
-
Ραντίτσιο
Ραντίτσιο είναι λαχανικό εύγευστο σαν το μαρούλι με κόκκινα φύλλα, εισαγόμενο στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην Ιταλία >
-
Ραπανάκια
Τα ραπανάκια ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το λάχανο και έχουν ελαφρώς πιπεράτη γεύση. Ένα ραπανάκι περιέχει μόλις μία θερμίδα! Είναι πλούσια σε βιταμίνη...>
- Ραπανάκια τουρσί
-
Ρεβίθια
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν...>
-
Ρίγανη
Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα κυρίως στη μαγειρική αλλά και σπανιότερα ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη χωριάτικη...>
- Ρίγανη (φρέσκια)
- Ρικότα
- Ροβίτσα
-
Ροδάκινο
Το ροδάκινο με 88% περιεκτικότητα σε νερό είναι ιδιαίτερα δροσιστικό, αλλά και πολύ καλή πηγή βιταμινών Α, C, K, E, B-6, υδαταθράκων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και φολικού...>
-
Ρόδι
Το ρόδι είναι φρούτο με μεγάλη ιστορία, πολλούς συμβολισμούς και με αρκετούς επιστήμονες να ισχυρίζονται πως είναι το υγιεινότερο στη γη. Είναι το φρούτο που δεν έλειψε...>
- Ροδόνερο
- Ροδοπέταλα
-
Ρόκα
Είναι πιπεράτη, αρωματική, ελαφρώς πικρή και εξαιρετικά υγιεινή. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Κ, Α και C, Β9 και φυτικών ινών. Είναι πλούσια σε μέταλλα...>
-
Ρόκα (baby)
Είναι πιπεράτη, αρωματική, ελαφρώς πικρή και εξαιρετικά υγιεινή. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Κ, Α και C, Β9 και φυτικών ινών. Είναι πλούσια σε μέταλλα...>
-
Ρούμι
Το ρούμι είναι οινοπνευματώδες ποτό, προϊόν απόσταξης των χυμών του ζαχαροκάλαμου. Κατάγεται από την Ινδία ή την Κίνα, αλλά σήμερα παράγεται κυρίως στα νησιά της Καραϊβικής,...>
- Ρούμι (λευκό)
- Ρυζάλευρο
-
Ρύζι
Το ρύζι ως προϊόν κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του. Ορισμένα είδη που τα συναντούμε κατά κόρο στην ελληνική αγορά είναι: Ρύζι...>
-
Ρύζι (Arborio)
Ρύζια Αρμπόριο & Carnaroli με σχήμα μεσόσπερμο αλλά μεγάλο και πλατύ κόκκο. Συνήθως Ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούνται στις παραποτάμιες περιοχές του ποταμού Πάδου...>
- Ρύζι (exotic arborio)
- Ρύζι (jasmine)
- Ρύζι (άγριο και parboiled)
-
Ρύζι (άγριο)
Είναι ένα υδρόφιλο φυτό που καλλιεργείται στη Βόρειο Αμερική που το όνομα του είναι Indian Rice (Zizania palustis L.) συγγενές με το ασιατικό ρύζι. Πλούσιο σε φυτικές...>
- Ρύζι (για γεμιστά)
- Ρύζι (για πιλάφι)
- Ρύζι (για ριζότο)
- Ρύζι (γλασσέ)
-
Ρύζι (Καρολίνα)
Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Είναι προτιμητέο για φαγητά φούρνου. >
- Ρύζι (καστανό)
- Ρύζι (μακρύκοκκο)
-
Ρύζι (μπασμάτι)
Το ρύζι μπασμάτι έχει λευκό χρώμα και σχήμα μακρύσπερμο. Είναι αρωματικό ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται...>
-
Ρύζι (νυχάκι)
Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο, κυρίως για πιλάφι. >