Γλωσσάρι Υλικών
-
Πάγος
Ο πάγος είναι νερό που σε θερμοκρασία από 0ο C και κάτω κρυώνει/παγώνει και παίρνει στέρεα μορφή. Ανάλογα με την καθαρότητα του νερού το παγάκι μπορεί να είναι...>
- Παγωτό (βανίλια)
- Παγωτό (φουντούκι σοκολάτα)
- Παϊδάκια
-
Παϊδάκια (αρνίσια)
Το παιδάκι είναι το κομμάτι του κρέατος που βρίσκεται γύρω από ένα οστό των πλευρών (μαζί με το οστό) >
-
Παϊδάκια (πρόβεια)
Το παιδάκι είναι το κομμάτι του κρέατος που βρίσκεται γύρω από ένα οστό των πλευρών (μαζί με το οστό) >
- Παϊδάκια (χοιρινά)
- Πάνκο
-
Πανσέτα
Πανσέτα είναι ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος από την περιοχή της κοιλιάς του ζώου, και προέρχεται από την Ιταλική λέξη pancetta. Στα Ιταλικά pancetta είναι είδος μπέικον...>
- Πανσέτα χοιρινή (καπνιστή)
- Παντζάρι (baby φύλλα)
-
Παντζάρια
Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.Τα φύλλα του είναι εδώδιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί το σπανακιού, όμως τα ωμά φύλλα μπορεί να αφήσουν πικρή...>
- Παξιμάδια
-
Παπαρούνες
Οι παπαρούνες βρίσκονται στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές της Γης. Χαρακτηριστικά τους είναι τα φύλλα τους, που είτε αναπτύσσονται μέσα σε λοβό είτε είναι κομμένα σε...>
-
Παπαρουνόσπορος
Ο παπαρουνόσπορος είναι οι σπόροι της παπαρούνας που χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό και ζωοτροφή. >
- Πάπια
- Πάπια (στήθος)
-
Πάπρικα
Η πάπρικα χρησιμοποιείται στην κουζίνα πολλών χωρών , κυρίως όμως στις κουζίνες της Ισπανίας του Μεξικού και της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στην Ουγγαρία η πάπρικα είναι...>
-
Πάπρικα (γλυκιά)
Η πάπρικα είναι ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς , χρησιμοποιείται δε ευρέως ως μπαχαρικό.Τα φυτά φυτεύονται...>
-
Πάπρικα (καπνιστή)
Η πάπρικα είναι ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς , χρησιμοποιείται δε ευρέως ως μπαχαρικό.Τα φυτά φυτεύονται...>
-
Πάπρικα (καυτερή)
Η πάπρικα είναι ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από τους καρπούς συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς , χρησιμοποιείται δε ευρέως ως μπαχαρικό.Τα φυτά φυτεύονται...>
-
Παρμεζάνα
Η παρμεζάνα ή παρμιτζάνο-ρετζάνο είναι σκληρό κοκκώδες τυρί από την Ιταλία. Η παρμεζάνα είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και σύμφωνα με τον ιταλικό...>
- Πασατέμπος
-
Παστινάκη (παστινάκι)
Το παστινάκη ή παστινάκι είναι ένα λαχανικό που μοιάζει με μεγάλο άσπρο καρότο και ανήκει στην οικογένεια του καρότου και του μαϊντανού. Για να αναπτυχθεί σωστά η ρίζα...>
-
Παστουρμάς
Ο παστουρμάς (ή παστρουμάς) είναι αλλαντικό που είναι διαδεδομένο σε όλη την κεντρική και δυτική Ασία. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη pastırma et που σημαίνει...>
-
Παστράμι
Το παστράμι είναι κρέας, συνήθως βοδινό, κομμένο σε φέτες. Το αφήνουν να στεγνώσει ελαφρώς και μαρινάρετε σε αλατόνερο. Στην συνέχεια καλύπτετε με μια στρώση μπαχαρικών...>
-
Πατάτες
Η πατάτα είναι φυτό .Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας. >
- Πατάτες (baby)
- Πατάτες (desiree)
-
Πατάτες (κόκκινες)
Οι κόκκινες πατάτες είναι μια ποικιλία πατατών που περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο. Είναι ιδανικές για πατατοσαλάτα και βρασμένες στον ατμό. >
- Πατάτες (λευκές)
- Πατάτες (πουρέ)
-
Πεκάν
Το πεκάν είναι ο καρπός απο το δέντρο καρυδιά πεκάν. Ουσιαστικά μοιάζει με καρύδι γι' αυτό και είναι γνωστό και ώς ελαιοκάρυδο. >
-
Πεκορίνο (Αμφιλοχίας)
Το Πεκορίνο Αμφιλοχίας είναι ένα ιδιαίτερης γεύσης επιτραπέζιο σκληρό τυρί που παρασκευάζεται στην Αμφιλοχία από παραδοσιακή συνταγή και χαρακτηρίζεται από το πλούσιο...>
-
Πένες
Πένες είναι είδος ζυμαρικού/μακαρονιού, που έχει σχήμα κυλινδρικό. >
- Πέννες ριγέ
- Πέννες ριγέ (χωρίς γλουτένη)
- Πεπερόνι
-
Πεπόνι
Το πεπόνι είναι καλοκαιρινό φρούτο με ιδιαίτερα γλυκιά και δροσιστική γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιο σε βιταμινές, αλλά φτωχό σε θερμίδες. Η Κίνα...>
- Πέρκα
-
Πέστο
Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν...>
- Πέστο (κόκκινη)
- Πέστο βασιλικού
- Πέστροφα
-
Πετιμέζι
Πετιμέζι ονομάζεται το παχύρευστο προϊόν από το μούστο των σταφυλιών μετά από βράσιμο, χωρίς προηγούμενη ζύμωση .Χρησιμοποιείτο σαν υποκατάστατο της ζάχαρης, όταν η...>
- Πετιμέζι (ροδιού)
- Πίκλα
-
Πιπέρι (Καγιέν)
Το πιπέρι καγιέν αποκαλείται «Ο βασιλιάς των βοτάνων», καθώς έχει βραβευτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.Η λαϊκή παράδοση από...>
-
Πιπέρι (Κόκκινο)
Το κόκκινο πιπέρι προέρχεται από τριμμένες ξερές καυτερές πιπεριές. Χρησιμοποιείται στις πρώτες ύλες της αλλαντοποιίας, σε πολλές πικάντικες συνταγές με κρεατικά αλλά...>
- Πιπέρι (κόκοι)
-
Πιπέρι (Λευκό)
Το λευκό πιπέρι έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση από το μαύρο πιπέρι, λόγω της έλλειψης ορισμένων ενώσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα του καρπού της δρύπης,...>
-
Πιπέρι (Μαύρο)
Το μάυρο πιπέρι, χρησιμοποιείται σε πολλά φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα. Το έλαιο του πιπεριού, χρησιμοποιείται επίσης ως ένα αγιουρβεδικό μασάζ ελαίου και χρησιμοποιείται...>
- Πιπέρι (μαύρο, κόκκινο, πράσινο, λευκό)
- Πιπέρι (πράσινο)
- Πιπέρι (ροζ)
-
Πιπέρι (Χαρίσσα)
Το πιπέρι Χαρίσσα είναι ένα καυτερό μείγμα πιπεριών. Χρησιμοποιείται σε πολλά Μαροκινά πιάτα. >
- Πιπέρι (χρωματιστό)
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Πιπεριά (jalapeño)
Η πιπεριά jalapeño, είναι ένα είδος καυτερής πιπεριάς μεσαίου μεγέθους. Μια ώριμη τέτοια πιπεριά είναι 5-10 cm, προέρχεται από το Μεξικό και συνήθως καταναλώνετε...>
- Πιπεριά (pepperoncini)
- Πιπεριά (γλυκιά)
-
Πιπεριά (καυτερή)
Οι καυτεροί καρποί της πιπεριάς χρησιμοποιούνται ψητοί ως ορεκτικό ή γίνονται σκόνη και χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Η καυστικότητα των καρπών οφείλεται σε μία ουσία,...>
-
Πιπεριά (κέρατο)
Η πιπεριά κέρατο είναι ποικιλία πιπεριάς που έχει πολύ μακρόστενο σχήμα. >
-
Πιπεριά (κίτρινη)
Η κίτρινη πιπεριά , πιπερούδι, γίνεται τουρσί και καλλιεργείται στις περιοχές της Θεσσαλονίκης. >
-
Πιπεριά (κόκκινη)
Οι καρποί της πιπεριάς είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγονται σε σαλάτες ή μαγειρεμένοι. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς...>
-
Πιπεριά (πορτοκαλί)
Η πορτοκαλί πιπεριά είναι μια ποικιλία πιπεριάς. Οι πορτοκαλί πιπεριές έχουν πιο φρουτώδη γεύση από τις πράσινες και θεωρούνται εξαιρετική πηγή βιταμινών. >
-
Πιπεριά (πράσινη)
Μια κούπα πράσινες ωμές πιπεριές περιλαμβάνει 120mlg βιταμίνης C, περισσότερη δηλαδή ποσότητα βιταμίνης και από το πορτοκάλι. Επιπλέον είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών,...>
-
Πιπεριά (τουρσί)
Οι πιπεριές τουρσί είναι πιπεριές που έχουν κλείστε σε ένα βάζο με αλμυρό/ξινό υγρό προκειμένου να διατηρηθούν. >
-
Πιπεριά (τσίλι)
Η πιπεριά τσίλι είναι μια ποικιλία καυτερών πιπεριών. Η συγκεκριμένη ποικιλία βγαίνει σε όλα τα χρώματα και αποχρώσεις που υπάρχουν και οι κανονικές πιπεριές. Τρώγονται...>
-
Πιπεριά (Φλωρίνης)
Η πιπεριά Φλωρίνης είναι ποικιλία πιπεριάς η οποία καλλιεργείται στη Μακεδόνια. Είναι παχύσαρκη με γλυκιά γεύση, κατάλληλη για σαλάτα, κατάψυξη ή κονσερβοποίηση. Αποτελεί...>
- Πιπεριά κόκκινη (πάστα)
- Πιπεριά κόκκκινη (σκόνη)
- Πιπέρια κόκκοι διάφορα (μαύρα, κόκκινα, πράσινα)
- Πιπέρια, διάφορα φρεσκοτριμμένα
-
Πιπεριές
Η πιπεριά είναι φυτό, υπάρχει σε 50 περίπου είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς.Ο καρπός της πιπεριάς είναι πολύσπερμος πράσινος ή...>
- Πιπερόκκοκοι (πράσινοι)
-
Πιπερόριζα
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά. >
- Πίτες αραβικές
- Πίτες για σουβλάκι
-
Πλιγούρι
Tο πλιγούρι είναι δημητριακό και όχι ζυμαρικό. Αποτελεί τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, που γίνεται από πολλά διαφορετικά είδη σιταριού, κυρίως όμως από το σκληρό σιτάρι....>
-
Πορτοκάλι
Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται...>
- Πορτοκάλι (γλασαρισμένο)
- Πορτοκάλι (εκχύλισμα)
- Πορτοκάλι (ξύσμα)
- Πορτοκάλι (φλούδα)
-
Πορτοκάλι (χυμός)
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ο χυμός που εξάγετε από το συγκεκριμένο φρούτο όταν στυφτεί. >
- Πούδρα καρυδιού
- Πουτίγκα (βανίλια)
-
Πράσα
Το πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Έχει γλυκιά και ήπια γεύση, λιγότερο πικάντικη από το κρεμμύδι και προέρχεται από την Ασία και τη Μεσόγειο....>
-
Προσούτο
Το προσούτο είναι είδος αλλαντικού που έχει κοπεί σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρετε αμαγείρευτο. >
-
Προσούτο (Ευρυτανίας)
Το προσούτο Ευρυτανίας είναι το αλλαντικό προσούτο που παρασκευάζεται στην περιοχή της Ευρυτανίας. >