Γλωσσάρι Υλικών
-
Νεκταρίνι
Τα νεκταρίνια είναι ροδάκινα αλλά με σκληρή σάρκα. >
-
Νεράντζι
Τα νεράντζια είναι πολύ πικρά και ξινά και συνήθως δεν καταναλώνονται νωπά. Η χρήση τους είναι κυρίως στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία. Ως γλυκό του κουταλιού το...>
-
Νερό
Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, και καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Στη φύση, το νερό υπάρχει στην αέρια κατάσταση (οπότε...>
-
Νερό (ανθρακούχο - σόδα)
Το ανθρακούχο νερό, ή αλλιώς σόδα, είναι ένα ανθρακούχο άχρωμο ποτό, πίνεται ως αναψυκτικό αλλά και ως χωνευτικό κυρίως μετά το φαγητό ή σε κοκτέιλ ποτών. Τα κύρια συστατικά...>
- Νεροκάρδαμο
- Νιόκι πατάτας
-
Νισεστέ
Κοινή ονομασία για το πολύ ψιλό αλεύρι που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρωτογενές αμυλώδες υλικό (πατάτες, στάρι, ρύζι κ.λπ.) και, επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα...>
-
Νιφάδες βρώμης
Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή του ανθρώπου με πολλούς τρόπους. Συνήθως παρασκευάζεται ως πληγούρι, μετά από τεμαχισμό των καρπών, ή ως αλεύρι βρώμης...>
- Ντάκος Κρητικός
- Ντομάτα (χυμό)
-
Ντοματάκια (κονσέρβα)
Τα ντοματάκια σε κονσέρβα είναι τα ντοματάκια που έχουν συσκευαστεί και χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. >
-
Ντοματάκια κονκασέ
Ντοματάκια κονκασέ είναι οι ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. >
-
Ντομάτες
Η τομάτα καλλιεργείται τώρα σε όλο τον κόσμο και προτιμάται από πολλούς για σαλάτα, αλλά και για σάλτσες. Καλό θα ήταν να μαγειρεύουμε με τομάτες όταν είναι η εποχή...>
-
Ντομάτες (beefsteak ή beef)
Οι ντομάτες beefsteak ή πιο απλά beef είναι μια σπάνια καλλιεργήσιμη ποικιλία ντομάτας όπου η κάθε ντομάτα είναι πελώρια, μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 450γρ. Το χρώμα...>
-
Ντομάτες (κονκασέ)
Ντομάτες κονκασέ είναι οι ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. >
- Ντομάτες (Λιαστές)
- Ντομάτες (ρόμα)
-
Ντομάτες (σάλτσα)
Η σάλτσα ντομάτας είναι ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από πολλές συνταγές που έχουν σαν βάση την ντομάτα. Συνήθως σερβίρετε ως μέρος μιας συνταγής. Η σάλτσα αυτή...>
- Ντομάτες (συμπυκνωμένος χυμός)
-
Ντοματίνια
Τα ντοματίνια ή ντοματάκια είναι μία ποικιλία ντομάτας η οποία καλλιεργείται από το 1800 για τους πολύ μικρούς καρπούς της. Προέρχεται από το Περού και την βόρεια Χιλή....>
- Ντοματίνια (κίτρινα)
- Ντοματίνια (κόκκινα)
-
Ντοματοπελτές
Ο πελτές ή ντοματοπελτές είναι συστατικό που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική. Η παρασκευή του πελτέ γίνεται με την απομάκρυνση των υγρών από...>
- Ντοματοπολτό