Γλωσσάρι Υλικών

Σοκολάτα (μαύρη)

Η σοκολάτα έχει συνδυαστεί με το συναίσθημα της απόλαυσης, αλλά και της ενοχής. Ένα από τα είδη της σοκολάτας είναι η μαύρη, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα κακάο. Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως βασίλισσα της σοκολάτας, καθώς έχει την μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδοτικών και τις λιγότερες θερμίδες, κάτι που καθιστά την κατανάλωση της ως μέρος μιας υγειινής διατροφής. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει όλα τα τα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως πρωτείνες, υδατάνθρακες και λίπη, αλλά και μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πλήθος βιταμινών. Το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος που περιέχουν τα 100γρ. μάλιστα καλύπτουν μεγάλο ποσοστό από την ημερήσια ανάγκη του μέσου ανθρώπου. Η χρήση της είναι πιο διαδεδομένη στη ζαχαροπλαστική, όπως σε τούρτες, παγωτά, μπισκότα, κέικ, κορμούς, μπάρες, σφολιάτες.  Aποτελεί υγιεινό συστατικό για χυμούς, smoothies, σάλτσες και συνδυάζεται υπέροχα με το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το χοιρινό και το κυνήγι .

 

 

Σχετικές Συνταγές