Γλωσσάρι Υλικών

Αμύγδαλα

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός από το δέντρο αμυγδαλιά. Εξωτερικά έχει χρώμα γκριζοπράσινο, ενώ εσωτερικά αποτελείται από 2 μέρη: έναν ξυλώδη φλοιό στον οποίο εσωτερικά βρίσκεται ένα άσπρο σπέρμα που χρησιμοποιείται για τροφή ή επεξεργασία. Τα αμύγδαλα τρώγονται είτε ωμά είτε ψημένα είτε αλατισμένα. Χρησιμοποιούνται είτε στην μαγειρική είτε στην ζαχαροπλαστική. Άμα πληγωθεί ο καρπός του φυτού τα πικραμύγδαλα αναπτύσσουν ένα ισχυρό δηλητήριο, το υδροκυάνιο.

Σχετικές Συνταγές