Γλωσσάρι Υλικών

Σιρόπι αγαύης

Το σιρόπι αγαύης ήταν για πολλά χρόνια γνωστό μόνο ως συστατικό της tequila, ενώ τώρα πια είναι από τα πιο διάσημα φυσικά γλυκαντικά. Έχει πλούσια γεύση, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση. Περιέχει ινουλίνη, μία μορφή φυτικής ίνας, που προσφέρει αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για περισσότερη ώρα, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Επίσης, μειώνει τη χοληστερόλη, ενώ συμβάλλει ενεργά στην αύξηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τις ισοφλαβόνες, που συμβάλλουν στη διατήρηση του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, των κυττάρων, των μυών, των οστών και των ενεργειακών επιπέδων. Η γεύση του θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και όπου μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη και το μέλι. Το σιρόπι αγαύης αποτελεί υγιεινό συστατικό για χυμούς, κοκτέιλς, τσαί, σαλάτες, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κέικς, τσουρέκια, είναι ιδανική γαρνιτούρα για pancakes, κρέπες, μελομακάρονα, παγωτά και συνδυάζεται υπέροχα με το γιαούρτι και τη βρώμη.

Σχετικές Συνταγές