Γλωσσάρι Υλικών

Αλεύρι (για ψωμί)

Το αλεύρι για ψωμί είναι αλεύρι που περιέχει 12-15% πρωτεΐνη. Χρησιμοποιείται σε ψωμιά με μαγιά επειδή η ζύμη που παράγεται έχει περισσότερη γλουτένη από ότι άλλες ζύμες με άλλα αλεύρια. Τα υψηλά επίπεδα γλουτένης είναι αναγκαία για να φουσκώσει το ψωμί αρκετά. Τα ψωμιά με το αλεύρι αυτό είναι πιο ελαφριά και δεν δίνουν την αίσθηση ψίχουλων. Δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το αλεύρι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Χρησιμοποιείται πολύ στην αρτοποιία, στην ζαχαροπλαστική και γενικά όπου χρησιμοποιούμε μαγιά.

Σχετικές Συνταγές