Γλωσσάρι Υλικών

Καρπούζι

Το καρπούζι προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι λανθασμένα πολλοί πιστεύουν. Έχει αντιφλεγμονώδεις, ενυδατικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές,  ιδιότητες, μειώνει την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους και μεσήλικες και βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών. Το λυκοπένιο που περιέχει, βοηθά στην προστασία της καρδιάς, ενώ έχει συνδεθεί και με την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη. Καταναλώνεται ως νωπό φρούτο, συμπληρώνει έξοχα σαλάτες, γίνεται γρανίτα και γκασπάτσο, ενώ η φλούδα του γίνεται γλυκό του κουταλιού και τουρσί.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές