Γλωσσάρι Υλικών

Καρύδα

Η καρύδα είναι ο καρπός του φυτού/δέντρο κοκοφοίνικας. Ο όρος καρύδα μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρο το φυτό (κοκκοφοίνικας), τον σπόρο ή τον καρπό. Ο όρος προέρχεται από τα πορτογαλικά και ισπανικά coco, τον 16o αιώνα, που σημαίνει "κεφάλι" ή "κρανίο" από τις τρεις εγκοπές στο κέλυφος καρύδας που μοιάζουν προσώπου χαρακτηριστικά. Η καρύδα είναι γνωστή για τη μεγάλη ευελιξία της όπως φαίνεται από τις πολλές χρήσεις των διαφόρων μέρων της και επίσης βρέθηκε στο πέρασμα των τροπικών. Η καρύδα είναι μέρος της καθημερινής διατροφής πολλών ανθρώπων. Η καρύδα είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλα φρούτα, επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα στο «νερό». Όταν ωριμάσει, εξακολουθούν να περιέχουν κάποιο νερό, αλλά υποβάλλονται σε επεξεργασία για να δώσει έλαιο από τον πυρήνα. Το ενδοσπέρμιο είναι αρχικά στην πυρηνική φάση και ανασταλεί μέσα στο νερό καρύδας. Το έλαιο και το γάλα που προέρχεται από αυτό χρησιμοποιούνται συνήθως στο μαγείρεμα και στο τηγάνισμα. Το έλαιο της καρύδας χρησιμοποιείται επίσης σε σαπούνια και καλλυντικά. Το διαυγές υγρό νερό καρύδας είναι μέσα πόσιμο. Οι φλοιοί και τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για να κάνει μια ποικιλία προϊόντων για την επίπλωση και διακόσμηση. Έχει, επίσης, την πολιτιστική και θρησκευτική σημασία σε πολλές κοινωνίες που το χρησιμοποιούν.

Σχετικές Συνταγές