Γλωσσάρι Υλικών

Μαρέγκα

Η μαρέγκα είναι ένας τύπος γλυκών που συνήθως είναι αλληλένδετη με την Γαλλική, Ελβετική ή Ιταλική κουζίνα. Η παρασκευή της μαρέγκας γίνεται με το χτύπημα των αυγών, τα ασπράδια, με ζάχαρη και ενίοτε μπορεί να περιέχει ένα όξινο υλικό όπως λεμόνι, ξύδι ή κρέμα ταρτάρ.  Τα γλυκά που περιέχουν μαρέγκα είναι ελαφριά και γλυκά. Μια καλή μαρέγκα όταν παρασκευάζεται με το χτύπημα των αυγών δημιουργεί σκληρές κορυφές. Η σπιτική μαρέγκα είναι συνήθως σκληρή εξωτερικά και λαστιχωτή εσωτερικά, σε αντίθεση με την έτοιμη μαρέγκα που είναι σκληρή εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Σχετικές Συνταγές