Γλωσσάρι Υλικών

Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι μια λεπτή σκόνη που γίνεται από τα δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά αλλά στο οποίο έχουν προστεθεί και διάφοροι παράγοντες φουσκώματος. Αυτοί οι παράγοντες χρησιμοποιούνται σε πολλά είδη αλευριών, ιδιαίτερα σε όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα γλουτένης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν ελαφρύτερο και πιο μαλακό στην χρήση. Τα επιπρόσθετα στοιχεία κατανέμονται ισόμερός σε όλο το αλεύρι με αποτέλεσμα ο φούσκωμα να είναι ομοιόμορφο. Το αλεύρι αυτό πατενταρίστηκε το 1845 από τον Henty Jones  και χρησιμοποιείται κυρίως σε μπισκότα, muffins, κλπ.

Σχετικές Συνταγές