Γλωσσάρι Υλικών

Λαζάνια

Λαζάνια είναι ένα είδος ζυμαρικού, είναι τρόφιμο το οποίο φτιάχνεται από αλεύρι και νερό (και σε κάποιες περιπτώσεις και με αυγά). Υπάρχουν πολλά είδη ζυμαρικών ειδικά όσον αφορά το σχήμα τους. Τα ζυμαρικά σερβίρονται με σάλτσα, συνήθως κόκκινη (από ντομάτα), αν και η λευκή σάλτσα με γάλα / αυγά είναι επίσης δημοφιλής. Τα ζυμαρικά είναι δημοφιλή φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η διάδοσή τους έγινε από την Ιταλία, αν και η αρχική τους προέλευση θεωρούνταν πως είναι από την Κίνα (νουντλς) αφού η παράδοση λέει ότι ο Μάρκο Πόλο τα έφερε από την Κίνα όταν γύρισε στη Βενετία. Ωστόσο, το πρώτο ζυμαρικό θεωρείται πως εμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα όπου ήταν ένα τετράγωνο φύλλο ζύμης με την ονομασία λάσανον (τα μετέπειτα λαζάνια). Η λέξη λάσανο (που αναφέρονταν σε μια τετράγωνη και πλατιά ζύμη) έχει επιζήσει έως σήμερα στο πλατύ ψωμί που ονομάζεται λαγάνα.

Σχετικές Συνταγές