Γλωσσάρι Υλικών

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι φυσικό προϊόν ζύμωσης χυμού μήλων. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών, προβιοτικών, φυτικών ινών, ενζύμων και μετάλλων. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό και σίδηρο. Έχει αντιμικροβιακή δράση, αποτελεί φυσικό τονωτικό, χωνευτικό, βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, βελτιώνει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ισορροπεί το pH του σώματος. Συμπληρώνει έξοχα σαλάτες, σούπες, όσπρια, πίτες, λεμονάδες, κοκτέιλς, τις μαρινάδες για το κρέας, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με το ψάρι και τα θαλασσινά.

 

Σχετικές Συνταγές