Γλωσσάρι Υλικών

Worcestershire

Η σάλτσα Worcestershire είναι μια σάλτσα που έχει υποστεί ζύμωση. Αρχικά τα συστατικά που την αποτελούσαν ήταν: διαφορετικά είδη ξυδιού, μελάσα, ζάχαρη, αλάτι, αντζούγιες , εκχύλισμα ταμαρίνδης, σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και καρυκεύματα. Η σημερινή λίστα των συστατικών είναι: ξύδι, μελάσα, σιρόπι καλαμποκιού, αντζούγιες, νερό, κρεμμύδι, αλάτι, σκόρδο, συμπύκνωμα ταμαρίνδου, γαρύφαλλο, φυσικές αρωματικές ουσίες και εκχύλισμα καυτερής πιπεριάς. Πρώτη φορά φτιάχτηκε στην Αγγλία το 1837, συνοδεύει πολλά φαγητά, κυρίως εκείνα που περιέχουν βοδινό κρέας, αλλά μπορούμε να το συναντήσουμε και σε πολλά ποτά/cocktail. Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι ένα από τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν στην Αγγλία λόγω της Βρετανικής κατοχής στην Ινδία.

Σχετικές Συνταγές