Γλωσσάρι Υλικών

Ταραμάς λευκός

Η ταραμοσαλάτα ή ταραμάς είναι μεζές με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Βασικό του συστατικό είναι τα αβγά ψαριού (κυπρίνου ή άλλων). Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, πατάτα, κρεμμύδι και λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερη. Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας.

Σχετικές Συνταγές