Γλωσσάρι Υλικών

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το λάχανο και έχουν ελαφρώς πιπεράτη γεύση. Ένα ραπανάκι περιέχει μόλις μία θερμίδα! Είναι πλούσια σε  βιταμίνη C, Κ, νιασίνη (Β3), B6, χολίνη, φολικό οξύ, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και φυτικές ίνες. Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου, έχουν διουρητικές ιδιότητες, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Καταναλώνονται ωμά, μαγειρεμένα στον ατμό, ψητά, τουρσί. Συμπληρώνoυν έξοχα σαλάτες και σάντουιτς, γίνονται σούπα και χυμός,  ενώ συνδυάζονται υπέροχα με την κινόα, ζυμαρικά και κρεατικά.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές