Γλωσσάρι Υλικών

Παντζάρια

Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.Τα φύλλα του είναι εδώδιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί το σπανακιού, όμως τα ωμά φύλλα μπορεί να αφήσουν πικρή γεύση στο στόμα. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σούπες, ριζότα, αλλά και σε χυμούς. 

Σχετικές Συνταγές