Γλωσσάρι Υλικών

Μέντα

Η μέντα είναι πιπεράτη, αρωματική, εξαιρετικά δροσιστική και υγιεινή. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Α, C, D και E και φυτικών ινών. Είναι πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Έχει  αναλγητικές, αναισθητικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Η μέντα καταναλώνεται φρέσκια ή αποξηραμένη. Συμπληρώνει έξοχα σαλάτες, φρουτοσαλάτες, χυμούς, smoothies, cocktails, γλυκά, λαδερά, λαχανικά, ριζότα, πίτες, σούπες, σάλτσες, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τη σοκολάτα, τα θαλασσινά, το κρέας και τον κιμά.

 

Σχετικές Συνταγές