Γλωσσάρι Υλικών

Μαγιά

Μαγιά είναι ένα είδος μικροοργανισμού που περιέχει μύκητες που προκαλούν ζύμωση. Είναι εύκολη στην χρήση, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος στην ζύμωση, δίνει πάντα ομοιόμορφο αποτέλεσμα γευστικά. Η μαγιά λειτουργεί πολύ καλά σε ζύμες που είναι ουδέτερες ή λίγο αλκαλικές, αλλά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μαγιάς που το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Σχετικές Συνταγές