Γλωσσάρι Υλικών

Σύκα

Το σύκο είνα ιτο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο εκτός από γευστικό είναι και άκρως ωφέλιμο.  Περιέχει 83% φυσικά σάκχαρα και είνει πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο και κάλιο. Βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ρίχνει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, παρουσιάζει αντιδιαβητική δράση, ανακουφίζει τον πονόλαιμο και έχει χωνευτικές ιδιότητες. Στο εμπόριο κυκλοφορεί ως φρούτο και ως ξηρός καρπός. Το σύκο Κύμης είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το σύκο καταναλώνεται ως νωπό φρούτο ή αποξηραμένο. Συμπληρώνει έξοχα πράσινες σαλάτες, φρουτοσαλάτες μάφινς και κέικ, συνοδεύει τη βρώμη και τα δημητριακά του πρωινού μας, χοιρινά σουβλάκια και φιλέτα πάπιας, γίνεται μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού.

έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, μεγάλη θρεπτική αξία και αρκετές βιταμίνες. Συγκεκριμένα, τα σύκα περιέχουν 83% φυσικά σάκχαρα. Αποτελούν πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Είναι πολύ γνωστά για τις χωνευτικές τους ιδιότητες και είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Ένα σύκο έχει περίπου 30 θερμίδες.

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.Στο εμπόριο κυκλοφορεί ως φρούτο και ως ξηρός καρπός. Επειδή τα φρέσκα σύκα δε μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μια εναλλακτική μέθοδος συντήρησης είναι να αποξηραίνονται στον ήλιο. Το σύκο Κύμης είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Σχετικές Συνταγές