Γλωσσάρι Υλικών

Κάσιους

Τα κάσιους έχουν καταγωγή από τη Βραζιλία και μέσω αποικιών εισήχθησαν στην Αφρική και την Ινδία, οι οποίες αποτελούν τους μεγαλύτερους παραγωγούς κάσιους. Έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, αλλά υψηλή θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες B6 και C, καθώς και σε μέταλα όπως το μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτείνης και φυτικών ινών. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την καλή όραση, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου,προλαμβάνουν την αναιμία, προωθούν την υγεία των οστών, προστατεύουν τη μνήμη. Εκτός από τα θρεπτικά τους οφέλη, τα κάσιους συμβάλλουν στην καλή διάθεση. Με άλλα λόγια, αποτελούν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Καταναλώνονται ψημένα ή νωπά, με αλάτι ή ανάλατα. Γίνονται βούτυρο, αλλά και γέμιση για τη γιορτινή γαλοπούλα, συμπληρώνουν έξοχα σαλάτες, μακαρονάδες, τουρλού λαχανικών, stir-fries, σιροπιαστά γλυκά, κέικ και μπισκότα, ενώ συνδυάζονται υπέροχα με το ρύζι, κοτόπουλο και το χοιρινό

 

 

 

 

Σχετικές Συνταγές