Γλωσσάρι Υλικών

Σπανάκι

Το σπανάκι δεν είναι τυχαία το αγαπημένο φαγητό του Ποπάϋ, καθώς αποτελεί ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.  Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C, Κ, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ.  Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, παρέχει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, συμβάλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, διασφαλίζει την καλή λειτουργία των οστών, χαρίζει λαμπερό δέρμα και μαλλιά. Το σπανάκι καταναλώνεται νωπό ή μαγειρεμένο. Συμπληρώνει έξοχα σαλάτες, πίτες, πίτσες, σούπες, smoothies και χυμούς, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα ψάρια, το ρύζι, τα όσπρια, τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.

 

Σχετικές Συνταγές