Γλωσσάρι Υλικών

Κάρυ

Το κάρυ στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μείγμα, αλλά χιλιάδες εκδοχές, αφού παρασκευάζεται ανάλογα με τις περιοχές, τις συνήθεις, τα μπαχαρικά, την ποσότητα και τέλος ανάλογα με το φαγητό που θα μαγειρευτεί. Το πιο σύνηθες χρώμα που έχει είναι χρυσοκίτρινο αφού συνήθως περιέχει κουρκουμά. Άλλα μπαχαρικά που μπορεί να προστεθούν στο μείγμα είναι: κιτρινόριζα, κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, πάπρικα, κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο. Ανάλογα με το φαγητό που θα συνοδέψει το μείγμα υπάρχει πιο βαριά εκδοχή (για κρέας) και πιο ελαφριά (για λαχανικά και ψάρι). Στην Ινδία όταν χρησιμοποιούν το όρο κάρυ αναφέρονται σε όλα τα πιάτα με σάλτσα ή πιάτα ατμού που αρωματίζονται από ένα μείγμα καρυκευμάτων. Λανθασμένα στην Δύση αναφερόμαστε στο μείγμα και όχι στο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές