Κέικ με μύρτιλα και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keik me myrtila kai amygdala

Υλικά

  • βούτυρο για λάδωμα
  • 2 κ.σ. +1 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο, τεμαχισμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 2 φλ μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα, αποψυγμένα
  • 1/3 φλ αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βουτυρώνουμε ένα κυκλικό ταψί  με διάμετρο 22 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε 2 κ.σ. αλεύρι ολικής, ζάχαρη, βούτυρο, κανέλα και κάρδαμο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουν σβόλους.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλ αλεύρι ολικής, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, μπέικιν σόδα, αλάτι,  ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους  ανακατεύουμε με αναδευτήρα  το γιαούρτι, τη βανίλια και τα αβγά.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε 1 φλ μύρτιλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα κανέλας-κάρδαμου.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μύρτιλα (1 φλ.) και στη συνέχεια με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει οδοντογλυφίδα καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές