Κέικ βουτύρου με σταφίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 μικρά κέικ ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keik voytyroy me stafides

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ σταφίδες + 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ανακατεύουμε μαζί)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν και να γίνει το μείγμα κίτρινο.

Προσθέτουμε το πρώτο αβγό και χτυπάμε καλά μετά την προσθήκη κάθε αβγού. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το γάλα και τις σταφίδες και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί και απλώνουμε παντού. 

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για 40 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Μπέικιν πάουντερ Σταφίδες

Σχετικές Συνταγές