Τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας, μπανάνες και ξηρούς καρπούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tiganites sokolatas me saltsa sokolatas mpananes kai ksiroys karpoys

Υλικά

Για τις τηγανίτες:
  • 1/3 φλ ζάχαρη 
  • 1/3 φλ σκόνη κακάο
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο βούτυρο, για το τηγάνι
  • μπανάνα, τεμαχισμένη, για γαρνιτούρα
  • ξηροί καρποί, για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 225 γρ σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη, ό,τι προτιμάμε)
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το κακάο.

Ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και χτυπάμε να ανακατευτούν (δεν χτυπάμε πολύ, η ζύμη μας να έχει σβώλους). 

Βουτυρώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 1/4 ζύμης τη φορά στο τηγάνι.

Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό.

Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει. 

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Περιχύνουμε της τηγανίτες μας με σάλτσα σοκολάτας, γαρνίρουμε με κομμάτια μπανάνας και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αν προτιμάμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε κι άλλη ζεστή κρέμα.

 

Σχετικές Συνταγές