Σουφλέ με ζαμπόν, αβγά και τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyfle me zampon avga kai tyria

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 425 γρ τυρί ρικότα ή κότατζ
  • 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλ μίγμα τριμμένων τυριών
  • 2 φλ ζαμπόν, κομμένο
  • 1/4 φλ φρέσκα κρεμμυδάκια, λιωμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ρικότα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε και το μείγμα τριμμένων τυριών, το ζαμπόν και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει και μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για 40-50 λεπτά. 

Αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Ζαμπόν Κρεμμυδάκια φρέσκα Μίγμα τριμμένων τυριών Μπέικιν πάουντερ Τυρί (cottage) Τυρί (Ricotta)

Σχετικές Συνταγές