Σοκολατένια μπισκότα με άλειμμα πραλίνας φουντουκιού και σταγόνες σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sokolatenia mpiskota me alimma pralinas fountoukiou kai stagones sokolatas

Υλικά

  • 1/2 φλ βούτυρο
  • 1/2 φλ λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2/3 φλ άλειμμα πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 φλ σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Προσθέτουμε το αβγό, το άλειμμα πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα και την κανέλα. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά, κα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ τη ζύμη.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ενσωματωθούν. 

Ρολάρουμε τη ζύμη σε έναν κορμό και τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια περίπου 1,20 εκ.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε δόσεις μείγματος σε ελαφρώς βουτυρωμένα ταψιά.

Ψήνουμε για 13-18 λεπτά. 

Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο μέσα στο ταψί.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα μας σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές