Σαλάτα φέτα-κοκκινολάχανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata feta kokkinolachano

Υλικά

  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο ή 1/2 μεγάλο, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι ή λάιμ
  • αλάτι 
  • νιφάδες κόκκινο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 φλ χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένοι
  • 115 γρ φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές, τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • 2 κ.γ. σουσάμι, ψημένο

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κόκκινο λάχανο με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού ή λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο χυμό ή αλατοπίπερο κα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τους μισούς χουρμάδες και τη μισή φέτα και ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με τους υπόλοιπους χουρμάδες και τη φέτα, το μαϊντανό και το σουσάμι.

Η σαλάτα μας διατηρείται για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Λάιμ (χυμός) Λάχανο κόκκινο Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πιπέρι (Κόκκινο) Σουσάμι Φέτα Χουρμάς

Σχετικές Συνταγές