Χοιρινό στιφάδο με φασόλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chirino stifado me fasolia

Υλικά

  • 115 γρ μπέικον, χοντροκομμένο
  • 2 φλ ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβο, σουρωμένες (450 γρ)
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, ωμοπλάτη, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ φακές
  • 1 κονσέρβα (425 γρ) φασόλια, πλυμένα 
 

Διαδικασία

Βάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό, για 4 περίπου λεπτά.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα slow cooker ανακατεύουμε το ζωμό, το κρασί και τον ντοματοπελτέ.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χοιρινό, το μπέικον και το θυμάρι.

Μαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι το χοιρινό να λιώνει, για 5-6 ώρες σε υψηλή θερμοκρασία ή για 7-8 ώρες σε χαμηλή. 

35 λεπτά πριν σερβίρουμε αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε τις φακές.

Σε ψηλή φωτιά και με το καπάκι συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, για 30-35 λεπτά.

Βάζουμε απαλά και τα φασόλια και συνεχίζουμε για 3 λεπτά. 

Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.

Σχετικές Συνταγές