Σαλάτα κέιλ με μήλα σοτέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata keil me mila sote

Υλικά

  • 1 μεγάλο μάτσο κέιλ, κομμένο 
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • θαλασσινό αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για μαγείρεμα
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 4 τραγανά μήλα χωρίς σπόρια, σε φέτες
  • 1/2 φλ πασατέμπο

Διαδικασία

Βάζουμε το κέιλ σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύσμα λεμονιού. 

Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε το σκόρδο στο χυμό λεμονιού μαζί με μια γενναία δόση θαλασσινό αλάτι. 

Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Περιχύνουμε τη μισή βινεγκρέτ στο κέιλ και ανακατεύουμε με τα χέρια. 

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει, για 10 λεπτά. 

Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν, 5-7 λεπτά. 

Βγάζουμε το κρεμμύδι και τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. 

Ψήνουμε τον πασατέμπο μέχρι να ανοίξει, για 1-2 λεπτά. 

Πασπαλίζουμε τον πασατέμπο με θαλασσινό αλάτι χοντρό.

Προσθέτουμε τα μήλα, το κρεμμύδι και τον πασατέμπο στο κέιλ. 

Δοκιμάζουμε αν θέλει η σαλάτα μας επιπλεόν αλάτι και σερβίρουμε. 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Κέιλ (kale) Κρεμμύδι Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μήλο Πασατέμπος Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές