Πικάντικη σαλάτα ρυζιού με σολομό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 200 γρ ρύζι μπασμάτι
- 200 γρ κατεψυγμένα φασόλια σόγιας, αποψυγμένα
- 2 φιλέτα σολομού
- 1 αγγούρι, σε κύβους
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
- 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, σε κύβους
- 4 κ.γ. σάλτσα σόγιας
Διαδικασία
Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 3 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα φασόλια σόγιας.
Σουρώνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό.
Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι.
Ενώνουμε το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο και τον σολομό με το ρύζι και τα φασόλια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το τσίλι και τη σάλτσα σόγιας.
Περιχύνουμε με το μείγμα το ρύζι και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι
Κόλιανδρος
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Λάιμ (μοσχολέμονο)
Λάιμ (ξύσμα)
Λάιμ (χυμός)
Πιπεριά (τσίλι)
Ρύζι (μπασμάτι)
Σόγια (σάλτσα)
Σολομός
Φασόλια (σόγιας)