Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Brouschettes me glykopatata kai katsikisio tyri

Υλικά

  • 900 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (1+1)
  • 115 γρ κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 πασατέμπος (κολοκυθόσπορος) ψημένος, αλατισμένος
  • 6 φέτες μπαγκέτα, κομμένη διαγώνια
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • θαλασσινό αλάτι, για γαρνιτούρα
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το σιρόπι σφενδάμου με 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Aνακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις γλυκοπατάτες.

Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες μπρουσκέτας.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ψωμί, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε τις ψημένες πατάτες και τον πασατέμπο.

Απλώνουμε 1 κ.σ. κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα και από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ραντίζουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με θαλασσινό αλάτι. 

Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Μπαγκέτα Πασατέμπος Σιρόπι (σφένδαμο) Τυρί (κατσικίσιο) Ψωμί

Σχετικές Συνταγές