Ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Omeleta me spanaki feta kai ntomata

Υλικά

  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 60 γρ φέτα 
  • 2 φλ φύλλα σπανάκι baby
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
 

Διαδικασία

Κόβουμε τις ντομάτες και το σπανάκι.

Θρυμματίζουμε τη φέτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 95C.

Βάζουμε 4 πιάτα να ζεσταθούν.

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Με ένα πιρούνι χτυπάμε το μείγμα, χωρίς να το αφρατέψουμε.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κ.γ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ μείγμα αβγού. 

Μετά από 25-30 δευτερόλεπτα, σπρώχνουμε το μείγμα στη μέση του τηγανιού με μια κουτάλα.

Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε το μείγμα για 1-1 1/2 λεπτό.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η ομελέτα,  αλλά να είναι κρεμώδης και υγρή από πάνω.

Απλώνουμε 1/4 φέτα, 1/4 σπανάκι και 1/4 ντομάτες και λίγο άνηθο στη μισή ομελέτα.

Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή στο φούρνο, ενώ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ομελέτες.  

 

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Άνηθος Βούτυρο Νερό Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σπανάκι (baby) Φέτα

Σχετικές Συνταγές