Μάφινς μήλου ολικής άλεσης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Muffins miloy olikis alesis

Υλικά

  • 1 3/4 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ μήλο, τριμμένο
  • 1 φλ μήλο, σε κύβους
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ γιαούρτι
  • 1/2 φλ σάλτσα μήλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη (turbinado), για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για μάφιν 12 θέσεων. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το τριμμένο και το κομμένο μήλο και ανακατεύουμε. 

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε με σύρμα.

Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε, κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. 

Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η ζύμη θα είναι παχιά.

Χωρίζουμε τη ζύμη στις 12 θέσεις για μάφιν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κάθε μάφιν.

Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. 

Αφήνουμε τα μάφιν σε μια σχάρα να κρυώσουν. 

Σχετικές Συνταγές