Κοτόπουλο με κρούστα αμύγδαλο - πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoylo me kroysta amygdalo portokali

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 στήθη κοτόπουλου, λεπτοκομμένα, χωρίς πέτσα και κόκαλο
  • 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ αμύγδαλα,  χοντροκομμένα
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C. 

10 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, βάζουμε ένα ταψί στο φούρνο να ζεσταθεί.

Τρίβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού στον τρίφτη και κρατάμε το ξύσμα.

Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αβγών μέχρι να αφρατέψουν λίγο. 

Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. 

Βάζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη πιατέλα. 

Βγάζουμε το ταψί που ζεσταίνεται στο φούρνο και το λαδώνουμε. 

Βουτάμε τα κομμάτια από στήθος κοτόπουλου, ένα-ένα, πρώτα στο αλεύρι, τινάζοντας ελαφρά, μετά στο ασπράδι και μετά στο μείγμα αμυγδάλου. 

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί.

Λαδώνουμε το κάθε κομμάτι από στήθος κοτόπουλου. 

Ψήνουμε για 6 λεπτά, γυρνάμε το κρέας από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει.

Σερβίρουμε με συνοδεία σαλάτας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Αμύγδαλα Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (στήθος) Κοτόπουλο (φιλέτο) Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι Πορτοκάλι (ξύσμα)

Σχετικές Συνταγές