Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με τυριά, φινόκιο και ραντίτσιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Zymarika kochilia gemista me tyria finokio kai raditsio

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ φινόκιο, λεπτοκομμένo
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 μέτρια ραντίτσιο, κομμένα
  • 340 γρ ζυμαρικά κοχύλι, μεγάλα
  • 2 φλ τυρί ρικότα
  • 1 1/2 φλ τυρί φοντίνα, τριμμένο
  • 1/4 φλ μαϊντανός, κομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
  • 3 φλ κόκκινη σάλτσα
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το φινόκιο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται, για να μην κολλήσουν.

Βάζουμε και το ραντίτσιο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 10 λεπτά, προσθέτοντας και πάλι νερό αν χρειάζεται.

Βγάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν. 

Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Σουρώνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό.

Τα στεγνώνουμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας.

Βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά τη ρικότα, 1 φλ φοντίνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα αβγά. 

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κόκκινη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε 1 1/2 φλ. σε ένα πυρίμαχο σκεύος (23εκ. Χ 33εκ.).

Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο σκέυος, όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο γίνεται.

Περιχύνουμε 1 φλ από τη σάλτσα πάνω από τα κοχύλια και πασπαλίζουμε με 1/2 φλ φοντίνα.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε στο πλάι.

 

Σχετικές Συνταγές