Αβγά μπένεντικτ με καπνιστό σολομό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Avga benedict me kapnisto solomo

Υλικά

  • 2 ψωμάκια, ψημένα 
  • 4 κομμάτια καπνιστό σολομό
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο (προαιρετικά)
  • 2 αβγά 
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • λίγο σχοινόπρασιο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα Hollandaise:
  • 3 κρόκοι από μεγάλα αβγά
  • 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 1 φλ βούτυρο Χωριό Soft ανάλατο, λιωμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα Hollandaise:

Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 30-60 δευτερόλεπτα.

Ενώ δουλεύει το μπλέντερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο.

Για τα αβγά:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε 2 κ.γ. ξύδι.

Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.

Αφού το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία.

Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.

Κόβουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και τοποθετούμε στο μισό ψωμάκι τα κομμάτια σολομού.

Βάζουμε από πάνω  το αβοκάντο (προαιρετικά) και τα αυγά ποσέ.

Ρίχνουμε τη σάλτσα μας, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά) και σερβίρουμε αμέσως. 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβγό (κρόκος) Αβοκάντο Αλάτι Βούτυρο (ανάλατο) Λεμόνια (χυμός) Ξύδι Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός (καπνιστός) Σχοινόπρασο Ψωμάκια

Σχετικές Συνταγές