Σούπα κοτόπουλο-σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soypa kotopoylo spanaki

Υλικά

  • 2 κ.γ. + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ καρότο, σε κύβους
  • 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 5 φλ ζωμός κοτόπουλο
  • 1 1/2 κ.γ. ξηρή μαντζουράνα
  • 170 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 κονσέρβα (425 γρ) φασόλια λευκά, πλυμένα
  • 1/4 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/3 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 3/4 φλ κρουτόν, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το κοτόπουλο.

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ζωμό και τη μαντζουράνα και φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 5 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε μαζί με το πέστο, στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε πιπέρι. 

Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.

Γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές