Σάντουιτς στο φούρνο με μανιτάρια και τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sandwich sto foyrno me manitaria kai tyria

Υλικά

  • 8 καπέλα μανιταριών πορτομπέλο, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο (χωρισμένο)
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 
  • 8 φέτες τραγανού ψωμιού
  • 4 κ.σ. κρέμα τυριού
  • 8 κ.σ. τυρί ρικότα
  • 225 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε 12 κομμάτια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.

Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, για 15-20 λεπτά.

Όσο ψήνονται τα μανιτάρια, λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μια πλευρά από κάθε φέτα ψωμιού.

Γυρνάμε τις φέτες από την άλλη και απλώνουμε 1 κ.σ. κρέμα τυριού σε 4 φέτες και 2 κ.σ. ρικότα στις άλλες 4 φέτες.

Απλώνουμε τα ψητά μανιτάρια και τα κρεμμύδια πάνω στις φέτες με τη ρικότα (4 μισά μανιτάρια και 4 ροδέλες κρεμμύδι σε κάθε σάντουιτς).

Βάζουμε 3 φέτες μοτσαρέλα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνουμε με μια φέτα καλυμμένη με κρέμα τυριού.

Βάζουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί, για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε στη μέση και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μανιτάρια (πορτομπέλο) Μοτσαρέλα Ξύδι (βαλσάμικο) Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (Ricotta) Τυρί κρέμα Ψωμί

Σχετικές Συνταγές